Cursus Pony Power voor Kids vanaf 15 mei

Op woensdagmiddag 15 mei start een cursus Pony Power voor Kids, ditmaal in Haren.

Hoe ziet de cursus Pony Power voor Kids eruit?

Deze sociale vaardigheidscursus bestaat uit 5 lessen en een terugkomdag. In de cursus wordt elke les een onderwerp behandeld volgens het principe: Doen- Ervaren – Leren.

pony power voor kidsDe volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het kennismaken,
  • communicatie,
  • grenzen stellen,
  • samenwerken
  • balans.

De kinderen ontvangen een werkboek bij de cursus. Elke les zal hier enige aandacht aan besteed worden. In de lessen gaan we vooral lekker naar buiten en aan de slag met de pony’s. Met het werkboek kan dan thuis verder  gewerkt worden. Kijk ook op de pagina over pony power voor kids. 

Wat is de meerwaarde van de pony’s?

Pony’s reageren op een prachtige onbevooroordeelde manier op datgene wat er op dat moment gebeurt. Is iemand druk en onrustig, dan zal de pony ook onrustig reageren. Is iemand erg onzeker dan zal de pony de leiding over nemen. De oefeningen die we met de pony’s doen sluiten mooi aan bij de thema’s van de lessen. Zo kan er in de praktijk geoefend worden met bijvoorbeeld het stellen van grenzen, waarbij de pony feedback geeft over de duidelijkheid van de grens. De kinderen kunnen zo direct ervaren wat werkt en wat niet werkt. Uiteraard worden ze hierbij deskundig begeleid.

Het is niet nodig dat kinderen ervaring hebben met pony’s. Het is wel handig om uw kind oude kleren en stevige schoenen aan te trekken. Heeft u vragen over de cursus dan mag u ons gerust mailen via info@epifanie-coaching.nl. Ook organiseren wij regelmatig informatie-middagen, de data kunt u terugvinden in de agenda. Via de site www.ponypowervoorkids.nl kunt u ook meer informatie vinden.

pony power voor kidsBelangrijke informatie

Data:15/ 22 mei/ 5/ 12/ 19 juni, terugkomdag 10 juli (mocht uw kind op deze data niet kunnen maar wel belangstelling hebben voor de cursus, dan mag u altijd contact opnemen. Dan kunnen we in overleg kijken wat de mogelijkheden zijn)

Tijdstip: 15:30 tot 17:30

Locatie: Mikkelhorst in Haren

Kosten: €275,00

Opgeven: via info@epifanie-coaching.nl