Lezing: Paardenwelzijn 17 januari bij de Mikkelhorst in Haren: Gaat niet door!

Het welzijn van onze paarden is nog steeds een belangrijk onderwerp in het maatschappelijk debat. Woensdagavond 17 januari geef ik een lezing geef over dit onderwerp bij de Mikkelhorst in Haren.

Waarom paardenwelzijn?

Het begrip welzijn horen we veel voorbij komen in de media en in gesprekken onder mensen. Het is een belangrijk thema voor sommige politieke partijen. Dan is het mijns inziens heel belangrijk dat wij als paardeneigenaren op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op dit gebied en dat wij kunnen aangeven wat belangrijk is zodat paarden zich prettig voelen. Door zelf goed te kunnen uitleggen waarom je bepaalde maatregelen neemt in de omgang met je paard, kun je het ook verantwoorden naar de buitenwereld. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de vliegendekens en vliegenkappen die je steeds meer ziet. Mijn buurvrouw vond het maar zielig en een raar gezicht. Toen heb ik haar uitgelegd waarom de paarden die kappen en dekens op hebben. Dat leidde tot begrip bij haar.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen tijdens de lezing: Wat is paardenwelzijn? Hoe kun je paardenwelzijn meten? Wat zijn manieren om het welzijn te verbeteren bij je eigen paard? Hoe kijkt de buitenwereld tegen paardenwelzijn aan?  Na de lezing gaan de bezoekers van de lezing zelf aan de slag met cases en stellingen om zo nog meer inzicht te krijgen in hoe het welzijn te verbeteren is. Deze cases en stellingen zullen we met elkaar bespreken waarbij ruimte is voor vragen en discussie.

paardenwelzijnBelangrijk

Wil je komen of heb je vragen, dan graag een mailtje sturen naar info@annazeinstra.nl

Voor wie?: Voor iedereen die paarden interessant vindt.

Waar: bij de Mikkelhorst in Haren

Wanneer:  17 januari vanaf 19:30.

Kosten: €7,50 incl. koffie of thee