Paardenkracht voor Pubers in Winschoten vanaf 4 oktober

Op vrijdagmiddag 4 oktober start de cursus Paardenkracht voor Pubers bij zorgboerderij Winschoten.

Hoe ziet de cursus Paardenkracht voor Pubers eruit?

Deze sociale vaardigheidscursus voor pubers bestaat uit 5 lessen en een terugkomdag. In de cursus wordt elke les een onderwerp behandeld volgens het principe: Doen – Ervaren – Leren.

Paardenkracht voor Pubers WinschotenDe volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het kennismaken,
  • communicatie,
  • grenzen stellen,
  • samenwerken
  • balans

De kinderen ontvangen een werkboek bij de cursus. Elke les start met een stukje theorie over de kudde en een opdracht uit het werkboek. Daarna gaan we vooral lekker naar buiten en aan de slag met de paarden. Na afloop van de lessen gaat het werkboek mee naar huis, zodat er thuis zelfstandig in gewerkt kan worden. Kijk ook op de pagina over paardenkracht voor pubers voor meer informatie.

Wat is de meerwaarde van de paarden?

Paarden reageren op een prachtige onbevooroordeelde manier op datgene wat er op dat moment gebeurt. Is iemand druk en onrustig, dan zal het paard ook onrustig reageren. Is iemand erg onzeker dan zal het paard de leiding over nemen. De oefeningen die we met de paarden doen sluiten mooi aan bij de thema’s van de lessen. Zo kan er in de praktijk geoefend worden met bijvoorbeeld het stellen van grenzen, waarbij de pony feedback geeft over de duidelijkheid van de grens. De kinderen kunnen zo direct ervaren wat werkt en wat niet werkt. Uiteraard worden ze hierbij deskundig begeleid.

Het is niet nodig dat kinderen ervaring hebben met paarden. Het is wel handig om uw kind oude kleren en stevige schoenen aan te trekken. Heeft u vragen over de cursus dan mag u ons gerust mailen via info@epifanie-coaching.nl of bellen. Ook organiseren wij regelmatig informatie-middagen, de data kunt u terugvinden in de agenda. Via de site paardenkracht voor pubers kunt u ook meer informatie vinden.

Paardenkracht voor Pubers WinschotenBelangrijke informatie

Data: 4/ 11/ 18 oktober, 1/ 8 november en de terugkomdag is op 20 december

Tijdstip: 16:00 tot 18:00

Locatie: Zorgboerderij Winschoten in Winschoten

Kosten: €275,00

Opgeven: via info@epifanie-coaching.nl