Pony Power voor Kids in Haren vanaf 30 oktober

Op woensdagmiddag 30 oktober start de cursus Pony Power voor Kids bij de Mikkelhorst in Haren.

Hoe ziet de cursus Pony Power voor Kids eruit?

Deze sociale vaardigheidscursus bestaat uit 5 lessen en een terugkomdag. In de cursus wordt elke les een onderwerp behandeld volgens het principe: Doen – Ervaren – Leren.

Pony Power voor Kids HarenDe volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het kennismaken,
  • communicatie,
  • grenzen stellen,
  • samenwerken
  • balans

De kinderen ontvangen een werkboek bij de cursus. Elke week zal hier enige aandacht aan besteed worden. We beginnen met een stukje theorie over de kudde. Daarna gaan we vooral lekker naar buiten en aan de slag met de pony’s. De kinderen krijgen het werkboek meer naar huis en kunnen daar met hun ouders verder mee aan de slag. Kijk ook op de pagina over pony power voor kids. 

Wat is de meerwaarde van de pony’s?

Pony’s reageren op een prachtige onbevooroordeelde manier op datgene wat er op dat moment gebeurt. Is iemand druk en onrustig, dan zal de pony ook onrustig reageren. Als iemand erg onzeker is, dan zal de pony de leiding over nemen. De oefeningen die we met de pony’s doen sluiten mooi aan bij de thema’s van de lessen. Zo wordt er in de praktijk geoefend met bijvoorbeeld het stellen van grenzen, waarbij de pony feedback geeft over de duidelijkheid van de grens. De kinderen kunnen op die manier direct ervaren wat werkt en wat niet werkt. Uiteraard worden ze hierbij deskundig begeleid.

Het is niet nodig dat kinderen ervaring hebben met pony’s. Het is wel handig om uw kind oude kleren en stevige schoenen aan te trekken. Heeft u vragen over de cursus dan mag u gerust mailen via info@epifanie-coaching.nl of bellen. Ook organiseren wij regelmatig informatie-middagen, de data kunt u terugvinden in de agenda. Via de landelijke site www.ponypowervoorkids.nl kunt u ook meer informatie over het PonyPower conctept vinden.

Pony Power voor Kids HarenBelangrijke informatie

Data: 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november en terugkomdag 8 januari

Tijdstip: 15:30 tot 17:30

Locatie: Mikkelhorst in Haren

Kosten: €275,00

Opgeven: via info@epifanie-coaching.nl