Workshop paardencoachen: ‘Grenzen stellen’ op 20 april

Vrijdagavond 20 april geef ik samen met mijn paarden de workshop ‘grenzen stellen’. Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen of merk je dat er regelmatig over je grenzen gegaan wordt? of Ga je zelf regelmatig over je eigen grens heen, of wil je je eigen grenzen beter leren bewaken. Wil je oefenen hoe je op een duidelijke, maar rustige en aardige manier grenzen aan kan geven?

Grenzen stellen

Als je je herkent in één van bovenstaande opmerkingen dan is de workshop ‘Grenzen stellen’ zeker iets voor jou. Paarden geven naar elkaar hele duidelijke grenzen aan. Als een paard in de ruimte komt van de ander en de ander stelt dat niet op prijs dan zal die dat aangeven. Reageert het eerste paard niet op de eerste subtiele actie dan zal het andere paard duidelijker zijn. Gaat het paard dan opzij, dan gaan beide paarden weer over tot de orde van de dag.

Van mensen vragen paarden dezelfde duidelijkheid, zonder dat wij daarbij in de emotie te geraken. Als wij niet duidelijk zijn in onze lichaamstaal en intentie, dan zal het paard daarop reageren door zelf te leiding te nemen en dus over onze grens te gaan. Zij doen dit niet om misbruik van ons te kunnen maken, maar ‘gewoon’ omdat ze graag weten waar ze aan toe zijn.

Programma

We starten de workshop met een kennismaking en een korte introductie over paardencoaching. Daarna gaan we in de bak aan de slag met de paarden. Alle deelnemers krijgen een eigen sessie paardencoaching waarbij ze aan de slag gaan met hun thema ten aanzien van grenzen stellen.  Om hiervoor de nodige tijd beschikbaar te hebben, zullen we werken met een kleine groep.

Om mee te doen aan deze workshop heb je geen paardenkennis nodig. Het is wel verstandig om oude kleren en stevige schoenen aan te trekken. Wil je meedoen aan deze workshop, stuur dan een mailtje naar info@epifanie-coaching.nl met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer.

grenzen stellenBelangrijke gegevens

Waar: Stal Paas in Eexterveen

Wanneer: vrijdagavond 20 april

Tijdstip: van 19:30 tot 22:00

Kosten: €45,00

Aantal deelnemers: max 4