Pony en Mindfullness op 16 november

De thema middag Pony en Mindfullness op 16 november vindt plaats bij zorgboerderij de Mikkelhorst en duurt van 15:30 tot 18:00 uur. De middag is toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Ervaring met pony’s is niet nodig. Heeft uw zoon of dochter moeite met het omgaan met veel prikkels, stress of is hij of zij erg gespannen voor een spreekbeurt bijvoorbeeld. Dan kan mindfullness helpen en de pony’s kunnen helpen om mindfullness aan te leren.

Wat komt aan de orde?

We zullen bespreken en oefenen met:

  • Wat mindfullness is?
  • Wanneer je het kunt gebruiken?
  • Hoe wordt er nu omgegaan met spanning?
  • Waarom zijn paarden en pony’s bijna altijd in het nu?
  • Hoe kan mindfullness helpen bij de omgang met paarden?
  • Oefeningen bij de pony’s: bewust ademhalen, alle zintuigen gebruiken, wat voel ik als ik druk/ rustig ben in mijn lijf.

Voor wie?

Tijdens de andere activiteiten die ik organiseer, merk ik dat er een grote groep kinderen is die het heel spannend vindt om nieuwe dingen aan te gaan. Als ze de tijd krijgen om te wennen en om even de kat uit de boom te kijken, dan geeft hen dat de ruimte die ze nodig hebben om de nieuwe dingen in hun eigen tempo aan te gaan. Hierbij kunnen mindfullness oefeningen helpen om kinderen bewuster te maken van waar de spanning in hun lijf is. De spanning hoeft niet weg, die mag er zijn en naar de boodschap mag geluisterd worden. Herkent u uw kind in bovenstaande omschrijving of heeft uw kind veel last van prikkels en wordt hij/zij dan moeilijk weer rustig, dan is deze themamiddag vast iets voor hem of haar. Via het contactformulier kunt u vragen stellen of opgeven, dit kan ook via de mail.

pony en mindfullness op 21 septemberBelangrijke informatie

Datum: woensdagmiddag 16 november

Tijdstip: van 15:30 tot 18:00

Locatie: de Mikkelhorst in Haren

Kosten: €27,50

Opgeven: via info@epifanie-coaching.nl