Pony Power deel 2 start op 14 september

Op woensdagmiddag 14 september start een nieuwe cursus Pony Power voor Kids deel 2 op de locatie van zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren. Deze cursus is alleen voor kinderen die deelgenomen hebben aan Pony Power deel 1.

Hoe ziet de cursus Pony Power voor Kids deel 2 eruit?

Het vervolg op deel 1 van de sociale vaardigheidscursus met pony’s bestaat ook uit 5 lessen en een terugkomdag. In de cursus wordt elke les een onderwerp behandeld volgens het principe: Doen- Ervaren – Leren. Naast onderstaande onderwerpen zal ook de stof uit de pony power deel 1 herhaald worden. De groepen houden we klein. Er kunnen maximaal 6 kinderen meedoen aan deze cursus, ze zullen dan begeleid worden door 2 paardencoaches.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Oordelen, beoordelen en veroordelen
  • Weerstand
  • Samen in beweging komen
  • Kwaliteiten
  • Iedereen is uniek

De kinderen ontvangen een werkboek bij de cursus. Daar wordt elke les uit gewerkt, maar we gaan vooral lekker naar buiten om met de pony’s aan de slag te gaan. Het werkboek gaat elke week mee naar huis, daar kan dan verder uit gewerkt worden. Voor meer informatie over de cursus en het ontstaan van dit landelijk concept kunt u kijken op de pagina  Pony power voor kids. 

Wat is de meerwaarde van de pony’s?

Pony’s reageren op een prachtige onbevooroordeelde manier op datgene wat er op dat moment gebeurt. Is iemand druk en onrustig, dan zal de pony ook onrustig reageren. Is iemand erg onzeker dan zal de pony de leiding over nemen. De oefeningen die we met de pony’s doen sluiten mooi aan bij de thema’s van de lessen. Zo kan er in de praktijk geoefend worden met bijvoorbeeld het stellen van grenzen, waarbij de pony feedback geeft over de duidelijkheid van de grens. De kinderen kunnen zo direct ervaren wat werkt en wat niet werkt. Uiteraard is er deskundige begeleiding aanwezig.

pony power deel 2Belangrijke informatie

Data: 14 sept, 5 en 26 okt, 9 en 30 nov en 14 december.

Tijdstip: van 15:30 tot 17:30

Locatie: Mikkelhorst in Haren

Kosten: €275,00

Opgeven: via info@epifanie-coaching.nl