Vrijdag 5-11-21 Pony Leermiddag: de buitenkant van het paard

Op vrijdagmiddag 5 november organiseren Marjolein van Heuvelen van Paard en wij en ik de 2e Pony Leer middag bij zorgboerderij de Mikkelhorst. Deze ochtenden/middagen staan in het teken van een thema dat met paarden te maken heeft. Op deze middag zullen de kinderen veel leren over de buitenkant van het paard. In alle lessen houden we rekening met de natuurlijke behoeften van het paard.

Wat komt er aan bod?

Onderwerpen die we deze ochtend gaan behandelen zijn: Welke kleuren hebben paarden? Hoe kun je paarden herkennen? Wat kun je aflezen aan de buitenkant van het paard, gezond? De verschillende typen en rassen die er zijn. De anatomie van paarden. Wat is jouw favoriete ras en waarom? Zo kunnen we ook een bruggetje maken naar oordelen en vooroordelen.

De kinderen krijgen een mapje mee naar huis dat gevuld wordt met informatiebladen die we uitreiken. Dit mapje kunnen ze ook weer gebruiken als ze de volgende keer weer meedoen aan een Pony Leer middag/ochtend. Zo krijgen ze een mooi boekwerk met een heleboel informatie over paarden.

Voor wie?

Deze Pony Leer middagen/ochtenden zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar die graag meer willen leren over paarden. Er wordt tijdens deze leermomenten niet paardgereden. We beginnen met een stukje theorie waarbij ze werkbladen uitgereikt krijgen, daarna gaan we in de praktijk oefenen. Deze les gaan we bijvoorbeeld lichaamsdelen van de paarden bekijken. We gaan de gezondheid van de paarden beoordelen en bekijken welke kleuren de paarden hebben.

Het is verstandig om uw kind stevige schoenen of laarzen aan te trekken en denk om kleding die tegen een stootje kan. Als je aanmeldt voor 3 leerochtenden/middagen in één keer krijg je een leuke korting! De leermiddagen vinden om de maand plaats. In de agenda is te zien op welke data de volgende leermiddag is en welk onderwerp dan behandeld wordt. Graag bij de opgave de naam, leeftijd en adresgegevens van uw kind doorgeven. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen.

de buitenkant van het paardBelangrijke informatie

Data: Vrijdag 5 november

Tijdstip: 15:30 tot 17:30

Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 10

Locatie: zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren

Kosten: €32,50  incl. limonade en tussendoortjes. Als je aanmeldt voor 3 leerochtenden/middagen in één keer betaal je €90,00 voor deelname aan 3 leerochtenden!

Opgeven:  info@epifanie-coaching.nl