Voornemens voor het nieuwe jaar

Inmiddels is januari alweer een tijdje aan de gang. Ik ben daarom heel benieuwd welke voornemens voor het nieuwe jaar jij hebt of had. Wat wil jij graag realiseren in het nieuwe jaar? Of waar wil je mee stoppen? Eigenlijk kun je het hele jaar door starten met goede voornemens, maar vaak doen we dat bij een speciaal moment of een bijzonder tijdstip. Dan geven we de voornemens een positieve intentie mee.

Toch zijn er veel voornemens half januari alweer verdampt. Vaak zijn dat voornemens die niet echt vanuit het hart komen. Als je omgeving vindt dat je moet stoppen met roken, maar je bent er eigenlijk nog niet klaar voor, dan is de kans groot dat het niet lukt. Soms maken we de voornemens ook veel te groot; ik wil voortaan gezond eten. Het is haalbaarder om via kleine aanpassingen in je eetpatroon gezonder te gaan eten, dan opeens alle ongezonde dingen af te zweren. Nog een valkuil is het negatief formuleren van je doel/voornemen: ik wil niet meer boos worden als iemand iets vervelend zegt. Als je dit voornemen andersom formuleert: ik wil rustiger blijven als iemand iets vervelend zegt, helpt dat om te weten wat je wel moet doen.

voornemens voor het nieuwe jaarMijn voornemens voor het nieuwe jaar

Mijn steven voor het nieuwe jaar is om meer in harmonie met de natuur te leven. Dat is natuurlijk ook een hele grote brede wens, dus daar probeer ik kleine concrete stappen aan te verbinden, zoals: Voortaan 1 keer in de week vegetarisch eten, vaker de fiets pakken in plaats van de auto, tweedehands kleding kopen, en proberen minder afval te produceren, groente verbouwen in de groente tuin. Daarnaast wil ik ook minder praktisch, maar meer gevoelsmatig verbinden met de natuur door mijn ritme aanpassen aan de seizoenen, te genieten van alle weersomstandigheden en door veel buiten te zijn. Ik realiseer me dat dit veel kleine doelen zijn, dus ik hoef het niet allemaal te doen, alle stapjes die ik zet zijn meegenomen.

Aan welke voornemens/doelen wil jij de komende periode werken? Mocht je daar hulp bij nodig hebben om de doelen conreter te maken, de stappen inzichtelijk of om te voelen of deze doelen wel bij jou passen. Kom dan gerust eens langs bij mij of bij mij en de paard. Via het contactformulier kun je een bericht sturen.

En natuurlijk zijn er weer plannen en idee├źn voor activiteiten in het voorjaar. Houd de agenda in de gaten!