2019!

En dan is het alweer de laatste dag van 2018. Zo aan het einde van het jaar maken we vaak de balans op en maken we plannen of hebben we wensen voor het nieuwe jaar.

Heeft terugkijken wel zin? Ja, ik denk het wel als je kijkt met de bril ‘wat kan ik leren van het afgelopen jaar. Als je kijkt met de bril ‘wat is er goed of fout gegaan’, dan help je jezelf niet verder. Even stilstaan en tijd nemen voor bezinning is zeker belangrijk. Dat kan natuurlijk op elk moment, maar we staan nu stil bij de overgang van 2018 naar 2019 dus wat houdt ons tegen om nu even te bezinnen.

Wat heb ik geleerd in 2018? Ik heb ontdekt dat het werken bij zorgboerderij de Mikkelhorst en Zorgboerderij Winschotenme erg goed bevalt en dat het ook bij me past. Verder heb ik heel veel plezier aan het lesgeven en aan het coachen van mensen met behulp van paarden. De grote gemene deler in al mijn activiteiten zijn de combinatie mens en paard. Ik heb ook geleerd dat er moed voor nodig is om afscheid te nemen. Met de zondag-lessen die ik al bijna 20 jaar gaf, ben ik gestopt. En ik heb in het voorjaar afscheid genomen van mijn geliefde paard Pippi (Epifanie).

En dan 2019! Wat zou ik wensen en wat zijn mijn plannen? Met mijn bedrijf wil ik komend jaar blijven groeien. Er staan alweer een aantal leuke workshops in de agenda en ik heb nog een aantal ideeën die ik verder wil uitwerken. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en ik hoop iets meer tijd voor Patty te hebben zodat we samen kunnen groeien.

2019

Mijn wens is dat de wereld er een stukje mooier uit mag zien, doordat we ons verdraagzamer op durven stellen ten opzichte van elkaar en doordat we beter voor de aarde gaan zorgen. En ik wens jullie allemaal veel geluk, wijsheid maar ook kracht toe voor 2019!

Wat is jouw wens voor 2019? En wat heb jij geleerd in 2018? Wil je de balans opmaken? Of heb je plannen of wensen maar weet je niet hoe je die ten uitvoer zal brengen. Dan kunnen we altijd een afspraak maken en er samen of met behulp van de paarden eens naar kijken. www.epifanie-coaching / www.annazeinstra.nl