Alweer de laatste les van Pony Power!

Afgelopen zondag was alweer de laatste les van de cursus Pony Power voor Kids. Wat zijn de weken omgevlogen! En wat is er een hoop geleerd over de diverse thema’s die we hebben behandeld. Samen met collega-paardencoach Marianne Oosterhuis  heb ik deze cursus gegeven op de locatie van Marianne in Midwolde. De pony’s Orchidee, Woezel en Yvanhoe waren onze medecoaches. Pony Power voor Kids is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar, waarbij  de vaardigheden geoefend worden met behulp van pony’s. Lees meer

Wat is er behandeld in de lessen?

In de eerste les stond het thema kennismaken centraal. Hoe maken pony’s kennis met elkaar? Hoe kunnen wij kennismaken met de pony’s en met elkaar? En wat kunnen we leren van de manier waarop pony’s met elkaar kennismaken? Les twee stond in het teken van communicatie. Aan de orde kwamen de volgende onderwerpen: wat betekent het woord communicatie? Hoe kun je met elkaar communiceren? En hoe doen pony’s dat? De kinderen ontdekten dat pony’s communiceren via lichaamstaal, en dat mensen dat eigenlijk ook best vaak doen. Daarna kwam de eigen ruimte aan bod in les 3. Zowel pony’s als kinderen hebben af en toe behoefte aan een plekje voor zichzelf. Via het STOP-teken of via de ik-Boodschap kun je duidelijk maken dat je even alleen wilt zijn.

In les 4 ging het over samenwerken. In de kudde is het noodzakelijk om samen te  werken, zo kunnen de pony’s overleven. Tijdens de reis die we maakten in deze les was het ook de bedoeling dat iedereen veilig op bestemming aan kwam. Ieder had zijn eigen taak en er werd om elkaar gedacht. Het was een prachtige reis naar een tropisch eiland op Mars! In les 5 ging het voor de pauze over balans. De kinderen mochten met en zonder pony over een balkje lopen. Er zijn twee vormen van balans, in je lichaam en met je emoties. Na de pauze kwamen de ouders van de kinderen. De kinderen mochten samen met de ouders de Pony Power reis maken, waarbij ze mochten vertellen wat ze in de lessen geleerd hadden. En de kinderen kregen na afloop natuurlijk hun zeer verdiende diploma!

En verder?

Al met al een leerzame en gezellige cursus. Nu staat er nog een terugkomdag op de planning, waarin we met de kinderen gaan nabespreken hoe ze de lessen vonden. Ze kunnen dan aangeven wat ze lastig vonden en misschien nog eens willen herhalen.

Mocht uw interesse voor de cursus Pony Power voor Kids gewekt zijn door dit verhaal of de foto’s, dan nodigen we u van harte uit op de Open Dag op 16 maart. Verdere informatie over deze cursus vind u hier, een mailtje sturen naar info@epifanie-coaching.nl mag natuurlijk ook.