Cursus Systemische Paardencoaching gevolgd.

Systemische Paardencoaching.

Afgelopen maand heb ik de opleiding systemische Paardencoaching gevolgd bij Caprilli coaching en training. Dat was een zeer indrukwekkende ervaring. De combinatie van paardencoaching en systemisch werk is heel bijzonder. Bij systemisch werk ligt vaak de nadruk op het gezin van herkomst, maar het is ook toepasbaar op organisaties. De essentie van systemisch werk is naar mijn idee dat je erkent wat er is, zodat je er vrij van wordt en dat je verder kunt.

De rol van de paarden.

Dat de paarden steeds weer daar staan waar iets aan de hand is verbaasde en verwonderde mij zeer. Ook voelen de paarden direct aan of iemand hulp nodig heeft. En als ze in de gaten hebben dat de coach het proces goed begeleid, dan houden ze even afstand, totdat ze merken dat ze weer nodig zijn.

Ik heb  zelf gecoacht, in de bak gestaan en ik heb als representant gefigureerd. Het waren allemaal mooie en bijzondere momenten die ik niet had willen missen. Ik heb via deze cursus weer een hoop bijgeleerd wat ik als paardencoach goed kan gebruiken. Bedankt medecursisten voor de openheid, het respect en de gezelligheid. Bedankt Sylvia Bosveld van Caprilli coaching en training voor de goede begeleiding, duidelijke uitleg  de lekkere lunch!