Geen verwachtingen

Inmiddels woont Tania nu 2 weken bij ons. Tania is een hondje van 9 maanden dat op straat geboren is in Griekenland. Als puppie is ze in een hondenopvang voor straathonden geweest. En via kennissen van ons die betrokken zijn bij de organisatie die de honden uit Griekenland haalt, is ze bij ons gekomen.

Eigenlijk waren we nog niet op zoek naar een hond. Onze vorige hond was in april overleden en we vonden het wel even rustig zo. Toch was het ook wel erg stil en als je dan zo’n lieve hond ontmoet die een huisje nodig heeft dan was de beslissing niet heel moeilijk. Ze kwam als het ware op ons pad en nu hoort ze bij ons gezin.

geen verwachtingenLes in ‘geen verwachtingen’

Aangezien Tania nog niet veel gewend is en ook in een korte tijd een hoop veranderingen heeft meegemaakt, heeft ze tijd nodig om zich veilig te voelen bij ons. Zodra wij of ik iets van haar willen dan haakt ze af en loopt ze weg. Maar geven we haar de ruimte en de tijd om bij ons te komen en zelf te kiezen waar ze wil zijn, dan komt ze juist naar ons toe. Wat houdt zo’n hondje me dan een geweldige spiegel voor. Ik heb altijd haast en ik houd van hard werken en opschieten. (dat zal een overblijfsel zijn van opvoeding en Deurne) Maar zodra ik nu haast heb en iets even snel wil doen, dan haakt Tania af. En al ik haar open tegemoet ga, dus als ik geen verwachtingen heb, maar wel vertrouwen heb in haar dan gebeuren ontstaan bijzondere momenten. Dankbaar voor de kans om van Tania te leren nog bewuster te zijn van mijn eigen verwachtingen.

Open houding tijdens de paardencoaching

Eigenlijk is dat bij het werken met de paarden en tijdens de sessies paardencoaching hetzelfde. Als ik er open instap, met vertrouwen in het proces maar zonder verwachtingen vooraf dan ontstaan de meest bijzondere momenten.  Dieren zijn niet bezig met hoe het zou moeten zijn. Ze leven in het nu en reageren op wat nu aanwezig is. Daardoor kunnen ze je dan ook zo’n mooie spiegel voorhouden, want wij zijn ons vaak helemaal niet bewust van het nu en van hoe we ons op dit moment voelen.

Door het deelnemen aan een sessie paardencoaching kun je ze zelf ervaren hoe dat is.  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, voor een kennismakingsmoment of een het maken van een afspraak.