Impressie ‘Boeren en Buren dag’ bij de Mikkelhorst

Demonstratie Paardencoaching

Afgelopen zaterdag organiseerde zorgboerderij de Mikkelhorst een Boeren en Buren dag voor de buren en alle vrijwilligers die een steentje bijdragen aan de organisatie van de Mikkelhorst. Aangezien Epifanie Coaching gebruik mag maken van de paarden en de locatie van de Mikkelhorst wilden wij hier graag bij aanwezig zijn.

Het was een prachtige dag! Het weer was heerlijk, het was gezellig en er was veel te doen. Bij het kraampje zijn gedurende de hele dag veel mensen langs geweest. Epifanie Coaching mocht 2 demonstraties verzorgen, waarbij de Haflinger Catharina fijn meewerkte en de mensen een mooie les leerde. Het is erg bijzonder om te zien hoeveel aantrekkingskracht paarden op kinderen hebben. Het was erg leuk om aan deze dag deel te nemen. Hieronder een korte impressie van de dag.

 

Verschillende manieren van paardencoaching

Binnen de paardencoaching heb je erg veel verschillende methodes en manieren van aanpak. Deze manieren kun je grofweg indelen in het drie niveaus. De meest pure vorm van paardencoaching is dat je een paard en een cliënt in de bak plaatst en kijkt wat er gaat gebeuren. Dan werk je zonder vooronderstelling. Je kunt ook werken met een specifieke vraag van de cliënt waarbij je kunt denken aan; ik heb moeite met het stellen van grenzen of ik sta voor een keuze maar ik kom er niet uit. Wat ook kan is het werken met een opdracht. Dit gebeurt vaak bij teamcoaching, maar dit kan ook bij één op één coaching.

Voor de demonstratie heb ik er voor gekozen om te werken met opdrachten, waarbij je kunt coachen op het gedrag van de deelnemer. Belangrijk bij paardencoaching is rust, vertrouwen en veiligheid. Deze factoren staan tijdens een demonstratie toch enigszins onder druk, vandaar het coachen op deze manier.

Al met al voor mij ook weer een hele leerzame, maar vooral leuke en gezellige dag.