Paardencoaching bij de Mikkelhorst.

Naast de locatie in Eexterveen waar mijn eigen paarden staan, heb ik nu ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de paarden en het terrein van de Mikkelhorst in Haren voor het paardencoachen. Met deze samenwerking ben ik natuurlijk erg blij!

De Mikkelhorst

De Mikkelhorst is een ecologische zorgboerderij. De zorgboerderij bestaat o.a. uit een leer-, werkbedrijf, kinderboerderij, moestuin en biologische winkel. Op de website kun je meer informatie vinden en bekijken wat er allemaal te doen is. Het is zeker de moeite waard om daar eens langs te gaan! Ik kom er zelf regelmatig met mijn kinderen, zij vinden het daar geweldig! Ze kunnen daar lekker spelen, de dieren aaien en bekijken en als kers op de taart een biologisch ijsje eten!

Voor mij is het erg prettig om ook vanuit deze locatie te kunnen werken omdat Haren mooi centraal ligt en gemakkelijk te bereiken is vanuit Groningen. Inmiddels ben ik een aantal keer aan het oefenen en kennismaken geweest met de paarden. Het is fijn om een beeld te vormen van het karakter van de paarden en elkaar te leren kennen. Onder dit bericht zijn de foto’s te zien van de paarden.

De Paarden

Op de Mikkelhorst zijn momenteel twee paarden aanwezig. Flower is een tinker van 8 jaar oud. Zij is een heel enthousiast en gevoelig paard. Flower is erg gericht op mensen, ze vindt het werken met mensen dan ook erg leuk.

Catharina is een Haflinger van 19 jaar, zij is heel rustig en stabiel. Maar als ze mag werken heeft ze wel een eigen mening en kan ze soms haar eigen plan trekken. Ze vraagt dus duidelijk leiderschap! Catharina heeft last van staart en manenexceem waardoor ze in de zomerperiode een vliegendeken en kap nodig heeft. Vandaar dat je op de foto’s ziet dat ze een deken op heeft. Tijdens het coachen moeten we hier wel rekening mee houden, maar dat staat het werken niet in de weg.

De paarden en ik hebben enorm zin om aan de slag te gaan! Dus heb je interesse in paardencoachen of wil je meer weten, stuur een mail of neem telefonisch contact op.