Wat wil jij veranderen?

Soms heb je zo maar opeens inspiratie voor het schrijven van een blog. Soms juist helemaal niet. Toch heb ik me voorgenomen om in het nieuwe jaar regelmatig nieuwe blogs te plaatsen. Ook wil ik me beter profileren op facebook. Maar wat kost dat een tijd.

Verandering

Dit is dus iets wat ik graag wil veranderen. Nou dat valt nog niet mee. ik merk dat ik snel afgeleid ben door wat anderen op Facebook plaatsen, dat ik eerst andere klusjes ga doen of dat de tijd zo snel gaat dat er zo weer een paar weken om zijn. Wat ik nu nodig heb, is een duidelijk plan voor mezelf. Van iemand heb ik de tip gekregen om aan het begin van het jaar een jaarplan te maken voor alle online activiteiten. Dat gaat me wat ver. Dus ik maak eerst eens een maandschema. Dat zou ik dan volgende maand weer kunnen gebruiken.

Hoe ga jij om met iets wat je wilt veranderen?

Voor een verandering in je gedrag of dagelijkse gang van zaken is beste enige volharding nodig. Er zijn een aantal tips die ik je mee kan geven waardoor de kans op slagen groter wordt.

verandering
  • Wat is je wens, wat zou je graag willen?
  • Visualiseer hoe het eruit ziet als de verandering doorgevoerd is.
  • Is het jouw wens om iets te veranderen?
  • Maak een plan in de tijd van de stappen die je moet nemen.
  • Zorg dat je plan haalbaar is.
  • Vier de stappen die je hebt behaald!
  • Stel je plan bij als dat nodig is.
  • En wees mild voor jezelf.
verandering

Deze stappen wil ik in een volgende blog apart gaan bespreken en toelichten. Mocht je alvast aan de slag willen en daar wat hulp bij kunnen gebruiken neem dan contact op. Ik hoor graag van je!