Blijven ontwikkelen

De afgelopen periode heb ik de cursus Paardenkracht voor Pubers gevolgd, en daarnaast kom ik regelmatig met collega’s bij elkaar voor intervisie en supervisie. Ook vind ik het erg leuk om via workshops en lezingen bij te blijven met mijn kennis en weer nieuwe kennis op te doen. Zo blijf ik groeien en mijn pad ontdekken. Wat doe jij om je blijven groeien?

Wat is intervisie eigenlijk?

Het is als coach erg belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Niet alleen door het aanleren en ontdekken van nieuwe methodes of coachingstools. Maar het is ook erg belangrijk om jezelf goed te kennen. Waar liggen je eigen krachten en talenten en waar liggen je valkuilen.

Ik ben lid van een aantal intervisie clubjes. Dit betekent dat wij als collega’s, bijvoorbeeld de Pony Power trainers een paar keer per jaar bij elkaar komen om van elkaar te leren en met elkaar te overleggen over wat er goed gaat en wat je beter zou kunnen doen. Als ik ergens tegenaan loop bij het geven van de cursus dan kan ik die vraag voorleggen aan mijn collega’s. Zij kunnen mij dan vragen stellen over waarom ik zo gehandeld heb, en over wat ik anders had kunnen doen. Misschien zijn er ook wel collega’s die hetzelfde hebben meegemaakt. Dan kunnen zij mij ook advies geven over de oplossing die zij gevonden hebben. Zo kun je van elkaar blijven leren en jezelf blijven ontwikkelen.

Wat is supervisie eigenlijk?

Inmiddels ga ik ook regelmatig in gesprek met een ervaren collega coach. Zij kan mij weer coachen in mijn eigen ontwikkeling en mij begeleiden bij het coachen van anderen. Soms loop je wel eens vast of sta je voor een dilemma, dan is het erg prettig dat je even kunt sparren met een ervaren collega. Daarnaast is het ook fijn om hele praktische zaken te overleggen. Hoe maak je goede reclame, waar vind je klanten, wat is handig qua administratie e.d.

Workshops, cursussen en lezingen

Het is gewoon ontzettend leuk om nieuwe tools te leren, te horen hoe andere coaches zaken aanpakken en waar hun expertise ligt. Uiteindelijk ben je nooit uitgeleerd en is je eigen ontwikkeling nooit klaar. Dat vind ik erg inspirerend. Het is voor mij wel belangrijk om dan bewust voor mezelf te kiezen of die bepaalde methode ook bij mij zal passen. Soms voelt iets heel erg goed en inspirerend, soms heb ik het gevoel dat ik het onderwerp me wel aanspreekt maar dat het nu nog niet bij mij past en soms voelt het niet goed of kan ik het niet gebruiken. Een lijstje van de door mij gevolgde trainingen en workshops vind je hier.

Op welk gebied wil jij groeien en jezelf ontwikkelen? Ben jij op zoek naar jouw talenten en passie, wil je zelf meer bewuster omgaan met je valkuilen, neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek of een sessie coaching met of zonder paarden.