De opleiding tot Pony Power voor Kidstrainer gevolgd

Vorig weekend heb ik de tweedaagse training gevolgd om opgeleid te worden tot Pony Power voor Kids trainer. De training was in Zuidwolde op een prachtige locatie. Dit vond ik erg fijn, want meestal wordt deze training in Limburg gegeven. Na het behalen van het certificaat mag ik zelf ook deze training gaan geven.

Wat is ‘Pony Power voor Kids’?

Pony Power voor Kids is een sociale vaardigheidtraining voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar. De training bestaat uit 5 lessen van 2 uur, met daarnaast een terugkomdag. De lessen zijn ingedeeld rondom een thema waarbij er een mooie opbouw zit in deze lessen. De eerste les staat het in het teken van kennismaken, de 2e les gaat over communicatie, in les 3 komt het thema grenzen stellen aan bod en les 4 gaat over samenwerken. In les 5 wordt het thema balans behandeld en mogen de ouders het laatste uur komen om van de kinderen te horen wat ze allemaal geleerd hebben. De verbindende factor in alle lessen is, dat er wordt gewerkt vanuit: Doen, ervaren, leren. Door te doen kunnen kinderen ervaren hoe iets werkt, waardoor ze ervan kunnen leren.

Meerwaarde van de pony’s

In de training Pony Power voor Kids wordt gewerkt met pony’s. Pony’s hebben het grote voordeel dat zij direct reageren op wat de kinderen doen, op de energie van de kinderen en op wat zij voelen. Pony’s reageren alleen, maar hebben hier geen oordeel over. Als kinderen iets veranderen in hun gedrag zullen ze direct ervaren dat de pony’s anders reageren. Die hebben het vorige contact niet meer in hun hoofd, maar reageren in het nu.

Trainingen bij Epifanie Coaching

Vanaf heden mag ik de training Pony Power voor Kids gaan geven. Ik ben aangesloten bij het netwerk van PonyPower trainers. Via de website www.ponypowervoorkids.nl kunt u meer informatie vinden over dit concept. Mocht u interesse hebben in deze training voor uw zoon of dochter dan mag u altijd contact opnemen. Zodra er een training gepland staat, zal dit in de agenda vermeld worden.