Training teamcoaching met paarden.

Woensdag 10 mei was er een trainingsdag voor teamcoaching met paarden bij Caprilli training en coaching.

Teamcoaching met paarden

Na mijn opgave bleek in eerste instantie dat de inschrijving vol zat. Gelukkig kwam er op de valreep nog een plekje vrij en kon ik alsnog meedoen! Het was een inspirerende dag waarbij we verschillende werkvormen voor teams doorgewerkt hebben. En waarbij volop gelegenheid was voor het stellen van vragen en het inbrengen van ideeën. Dit biedt zeker perspectief om hiermee bezig te gaan en om me verder te verdiepen in de werking van teams.

Belangrijk binnen teams

Uiteindelijk is binnen een team elke speler van belang, dus is het belangrijk om ieders rol te waarderen. En het is prettig als alle neuzen dezelfde kant op staan zodat je met elkaar aan een doel kunt bereiken. Samenwerking en communicatie zijn dan ook aandachtspunten. Er zijn binnen het coachen met paarden oefeningen die hierop inspelen. En er zijn oefeningen waarbij gekeken wordt naar leiderschap. Wil een team goed functioneren dan is één leider genoeg, niet iedereen kan voorop lopen. De volgers en de duwers zijn ook van groot belang. Hierbij is de vergelijking met de kudde erg interessant. Van de werking van de kudde kan veel geleerd worden.

Mocht je met je team interesse hebben in teamcoaching met paarden of heb je vragen, dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen.